Makron izviždan na Sajmu poljoprivrede

Nezadovoljni francuski poljoprivrednici izviždali su predsednika te zemlje Emanuela Makrona na Sajmu poljoprivrede u Parizu, dok ga je druga grupa poljoprivrednika dočekala aplauzom, javljaju francuski mediji.

Mladi poljoprivrednici, koji su izviždali Makrona nakon što je ušao u glavnu halu Međunarodnog sajma u Parizu, nosili su majice s natpisom "Pažnja, gnevni poljoprivrednici", transparente sa osudama "predsednikovih laži" i porukama da ne žele da budu "pokošeni kao žito".

Burno negodovanje je trajalo svega nekoliko minuta, ali je bilo dovoljno glasno da privuče pažnju hiljada prisutnih posetilaca, kao i desetina novinara, dok je šef države nastavio obilazak sajma, ne obazirući se, navodi Figaro.

Prethodno je Makron kratko razgovarao sa ljudima u kostimima životinja koji protestuju protiv dampinga uvezenih proizvoda.

Francuski mediji objavili su i snimke na kojima se vidi kako pripadnici obezbeđenja rasteruju mlade borce za prava životinja koji su, takođe, držali u rukama svoje poruke.

Predsednik, koji je na sajam stigao rano jutors, još pre nego što je zvanično otvoren za javnost, počeo je posetu sastankom iza zatvorenih vrata s glavnim institucionalnim akterima francuske poljoprivrede, prenosi francuska televizija BFM.

Makron namerava da na sajmu provede gotovo ceo dan, navode francuski mediji.

Poseta predsedniku sajmu dešava se u trenutku kada su očekivanja poljoprivrednika veoma velika, primećuje Mond uz podsećanje da je on prošle godine sajam posetio kao predsednički kandidat.

Tada je Makron predložio restrukturiranje francuske poljoprivrede kako bi se izvukla iz krize.

Primivši ove nedelje oko 700 mladih poljoprivrednika u Jelisejskoj palati, francuski predsednik je pokušao da "deminira teren" na kojem planira reformu i da ukoreni "kulturnu revoluciju" koju je, kaže, pokrenuo u tom sektoru, zaključuje francuski list.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво