Poljska krši zakon o kvalitetu vazduha

Sud pravde EU saopštio je da je Poljska prekršila zakon EU o kvalitetu vazduha time što je kontinuirano premašivala ograničenje zagađenja u periodu od 2007. do 2015. godine.

Sud je naložio vladi Poljske da ubrza napore da poboljša kvalitet vazduha i smanji nivoe čestica opasnih po zdravlje, poznatih kao PM10, prenosi AP.

Kako se navodi, Poljska nije novčano kažnjena, ali to Evropska komisija može da zatraži ukoliko Poljska uskoro ne poboljša kvalitet vazduha.

Kao reakciju na opomenu suda, Poljska vlada je pokrenula program kojim se ograničava upotreba uglja za grejanje u privatnim domaćinstvima.

Tu odluku pozdravile su ekološke organizacije koje smatraju da je vlada spora u rešavanju problema zagađenja, od koga godišnje u Poljskoj umre oko 47.000 osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи