Lavrov: Još jednom kažem kolegama iz SAD – ne igrajte se vatrom

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je Sjedinjene Države da prave odmerene korake u Siriji.

Sergej Lavrov je pozvao SAD da se ne igraju vatrom u Siriji i da čine odmerene korake u odnosu na sirijski narod i region u celini.

Kako prenosi Tas, Lavrov je to rekao na otvaranju konferencije Međunarodnog diskusionog kluba Valdai pod nazivom "Rusija na Bliskom istoku: Igrajući na svim poljima".

"Još jednom pozivam naše američke kolege da se ne igraju vatrom i da prave odmerene korake, ne na osnovu neposrednih potreba političkog okruženja, nego pre na osnovu dugoročnih interesa sirijskog naroda i svih naroda ovog regiona, uključujući i Kurde, naravno", rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je odbacio izveštaje o stotinama Rusa navodno ubijenih u Siriji, nazivajući ih pokušajima prepuštanja spekulacijama u vezi sa ratom u toj zemlji, navodi Tas.

Rojters podseća da je prošle nedelje od tri izvora upoznata sa materijom saznao da je oko 300 ljudi koji rade za rusku privatnu vojnu firmu povezanu sa Kremljom ili ubijeno ili ranjeno u incidentu koji se ovog meseca desio u Siriji.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи