Pucnjava na festivalu u Rusiji, petoro ubijeno

Pet osoba je ubijeno a pet je ranjeno kada je muškarac pucao u masu na festivalu u Dagestanu. Napadač među ubijenima. Islamska država preuzela odgovornost za napad.

"Četiri žene su smrtno ranjene. Još jedna žena i policajci i vojnici su lakše ranjeni", rekao je portparol MUP-a Dagestana.  

Napadač (22) je otvorio vatru u grupu ljudi na festivalu ruske folk muzike Maslenica u Kizljaru, prestonici ruske republike Dagestan, piše Interfaks citirajući lokalni izvor.

Svedokinja pucnjave Oksana rekla je RT-u da se napad dogodio ispred crkve. 

Muškarac je ciljao ljude koji su napuštali festival, ali su se sakrili u crkvu što je omogućilo da se odgovori na napad.

Portparol Ministarstva unitrašnjih poslova Dagestana rekao je za Tas da su četiri žene smrtno ranjene i dodao da je još jedna žena, policajci i vojnici lakše ranjeni. 

Napadač je ubijen kada je pokušao da pobegne sa lica mesta.

U međuvremenu, ekstremisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad, prenela je novinska agencija te džihadističke grupe, Amak, javio je Rojters.  

Neimenovani izvor iz lokalnih vlasti rekao je ruskoj agenciji da je napadač prvobitno identifikovan kao lokalni stanovnik koji je možda bio povezan sa lokalnim ekstremističkim grupama.

Ruski Istražni komitet otvorio je krivičnu istragu o pucnjavi.

Motiv napada za sada nije poznat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара