Svađa nemačkog političara i turske delegacije u Minhenu

Na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu izbila je svađa između nemačkog poslanika turskog porekla Džema Ozdemira i turske delegacije, nakon čega je Ozdemiru dodeljena policijska pratnja.

Ozdemir je novinarima po povratku u Berlin rekao da su ga telohranitelji turske delegacije "nervozno gledali" i upirali prstima u njega.

"Policija mi je rekla da postoji problem sa turskim obezbeđenjem, da su rekli da sam terorista ili član terorističke organizacije", rekao je Ozdemir, prenosi Rojters.

Minhenska policija saopštila je da je više osoba dobilo policijsku pratnju, uključujući i Ozdemira, ali da ne mogu da potvrde šta je turska delegacija rekla o političaru.

Novine Velt am zontag navode da je turska delegacija bila u istom hotelu kao i Ozdemir.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu demantovao je Ozdemirove navode, rekavši da on želi da naruši tursko-nemačke odnose.

On je naglasio da je pitao tursko obezbeđenje na Konferenciji da li je bilo ko identifikovan kao mogući terorista, a da su mu oni rekli da nije bilo takvih osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи