Skup pristalica Sakašvilija u Kijevu, traže ostavku Porošenka

Pristalice bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija okupile su se u kijevskom parku Taras Ševčenko, pozivajući na opoziv ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Organizatori skupa navode da u maršu učestvuje oko 3.000 ljudi, prenosi Tas.

Najbliži Sakašvilijev pristalica David Sakvarelidze rekao je da opozicionari neće prestati da insistiraju na svojim zahtevima, "iako je Sakašvili izbačen iz zemlje".

"Mi ćemo Porošenka baciti na istorijsko smetlište", rekao je Sakvarelidze, dok su okupljeni prekinuli njegov govor uzvicima "Ostavka".

Učesnici skupa nameravaju da krenu ka Trgu Mihailovskaja, gde planiraju da nastave protest, navodi ruska agencija.

Sakašvili, koji je i lider ukrajinskog Pokreta novih snaga, u ponedeljak je pritvoren dok je bio u jednom restoranu u Kijevu, a potom je deportovan u Poljsku.

On je rekao da će nastaviti iz inostranstva da okuplja ljude, koji su protiv vlasti u Ukrajini.

U sud u Kijevu u sredu je stigla žalba Sakašvilija, koji je zatražio da se njegovo proterivanje u Poljsku proglasi nezakonitim, saopštila je Pres-služba kijevskog suda.

Sakašvili je 2015. godine dobio državljanstvo Ukrajine i imenovan je za guvernera regiona Odesa, ali mu je državljanstvo prošle godine oduzeto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се