Tramp kritikuje FBI: Previše vremena trošimo na Rusiju

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je FBI jer je "propustio sve mnogobrojne signale" koje je poslao osumnjičeni za pucnjavu u školu na Floridi, dok s druge strane, kako je naveo, ta služba troši previše vremena na pokušaje da dokaže dosluh Rusije s njegovim predizbornim timom 2016.

"To nije prihvatljivo. Troše isuviše vremena pokušavajući da dokažu da su Rusi bili u dosluhu s Trampovim timom tokom predizborne kampanje - a dosluha nema", napisao je američki predsednik na Tviteru protekle noći.

Tramp je američkom Federalnom istražnom birou poručio da se vrati svom poslu i Amerikance učini ponosnim, prenosi AP.

U srednjoj školi u Floridi u sredu je 19-godišnji Nikolas Kruz, bivši učenik te škole, ušao naoružan sa puškom R-15 i počeo da puca na učenike na hodnicima. U napadu je ubijeno 17, a ranjeno 15 osoba.

FBI je prošlog meseca primio dojavu da osumnjičeni za pucnjavu u školi na Floridi "ima želju da ubija" i ima pristup oružju te da postoji mogućnost da on priprema napad.

Međutim, ta agencija je u petak saopštila da njeni agenti nisu sproveli istragu nakon primljene dojave.

Guverner Floride Rik Skot pozvao je direktora FBI-ja Kristofera Vreja da podnese ostavku.
Tramp je, inače, čest kritičar FBI-ja, optužujući tu agenciju za pristrasnost, napominje američka agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара