Srušio se vojni helikopter u Meksiku, 13 osoba poginulo

Najmanje 13 osoba, među kojima je troje dece, poginulo je kada se u malom gradu u Oahaki, saveznoj državi na jugu Meksika, srušio vojni helikopter u kojem su se nalazili visoki zvaničnici koji su procenjivali štetu od nedavnog snažnog zemljotresa, saopštili su zvaničnici.

Kako prenosi AP, zvaničnici su preživeli, ali je 12 osoba poginulo na licu mesta, dok je jedna osoba preminula kasnije u bolnici, navodi se u saopštenju kancelarije državnog tužioca Oahake.

Pored toga, u padu helikoptera je povređeno 15 osoba, prenosi Rojters.

Helikopter, u kojem su se nalazili meksički ministar unutrašnjih poslova i guverner Oahake, pao je na dva kombi vozila dok je pokušavao da sleti u mestu Santijago Hamiltepek.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto naveo je na Tviteru da su oba zvaničnika i posada helikoptera dobro, dok je ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su oni lakše povređeni, preneo je AP.

Najmanje 50 kuća je oštećeno, a milion ljudi je ostalo bez struje nakon snažnog zemljotresa jačine 7,2 jedinice Rihterove skale koji je u petak pogodio južni deo Meksika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво