Avganstanska provincija Herat očišćena od mina

Humanitarna organizacija za uklanjanje mina "HALO Trust" navodi da je avganstanska provincija Herat, koja se smatra najsmrtonosnijom, očišćena od mina.

Organizacija je navela da je iz prvincije Herat očišćeno više od 600 minskih polja, preneo je Rojters.

"Oko 60.000 ljudi, većina izbeglica povratnika smeštena je u domove na očišćenom terenu", saopšteno je iz organizacije.

Prema rečima portparola humanitarne organizacije za uklanjanje mina u svetu, Pola Mekejna, skoro 80 odsto minskih polja u Avganistanu očišćeno je tokom protekle tri decenije.

"Nažalost, postoje područja, gde iz bezbednsnih razloga, nije moguće da 'HALO Trust' izvede operacije", istakao je Mekejn.

Iz organizacije navode da je čišćenje minskih polja u Avganistanu otežano zbog sukoba vladinih i savezničkih snaga sa pobunjeničkim grupama, među kojima su Talibani i pripadnici ekstremističke organizacije Islamska država.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво