Napadač sa Floride optužen za ubistvo u 17 tačaka

Napadač na srednju školu u Parklendu na Floridi optužen je u 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem. Neposredno pred pucnjavu, napadač je na društvene mreže stavljao uznemirujući materijal. U kući je čuvao automatsku pušku.

Devetnaestogodišnji Nikolas Kruz doveden je u zatvor okruga Brovard u bolničkoj odeći, jer je nakon napada odveden u bolnicu zbog otežanog disanja, prenosi AP.

Zvanični dokumenti zatvora pokazuju da mu nije dodeljen advokat, kao ni to da će imati pravo na kauciju.

Šerif okruga Brovard Skot Izrael rekao je da je Kruz ranije bio izbačen iz škole u kojoj je izvršio napad zbog "disciplinskih razloga", dodajući da ne zna pojedinosti, navodi AP.

Učenica Viktorija Olvera rekla je da je Kruz izbačen prošle školske godine zbog tuče sa momkom svoje bivše devojke. Ona tvrdi i da je Kruz zlostavljao bivšu devojku.

Prema rečima predstavnika škole u kojoj se pucnjava dogodila, Kruz je pohađao drugu školu u istom okrugu.

Kruza i njegovog biološkog brata usvojila je porodica u okrugu Brovard. Oba staratelja su, međutim, umrla.

Posle toga, Kruz se uselio kod prijatelja, u čijoj kući je držao automatsku pušku "AR-15", ali pod uslovom da "bude pod ključem".

AP navodi da je Kruz, međutim, imao ključ.

Uznemirujuće objave na društvenim mrežama

Jedan od preživelih učenika, Danijel Huerfano, rekao je da je prepoznao Kruza sa jedne fotografije koju je video na Instagramu, na kojoj je Kruz pozirao sa puškom.

"Bio je kao onaj uvrnuti klinac... kao samotnjak", objašnjava Huerfano.

Dakota Mačler, takođe učenica škole u kojoj se dogodila pucnjava, bila je nekada blizak prijatelj sa napadačem, međutim, za AP je rekla da ga nije videla više od godinu dana.

Ona je navela da je Kruz na Instagram kačio objave o ubijanju životinja, kao i da je pričao da vežba pucanje vazdušnim pištoljem u svom dvorištu. Kako je navela, prekinula je kontakt sa Kruzom nakon što je pretio njenoj prijateljici.

"Mislim da su svi razmišljali da će on biti taj, ako će iko ovo uraditi", rekla je Mačler, misleći na tragični događaj koji se juče dogodio u srednjoj školi u Parklendu.

Nadzornik školskog okruga Brovard Robert Ransi rekao je u sredu da nije imao saznanja o tome da je Kruz predstavljao pretnju školi. 

Kruz je juče u srednjoj školi u Parklendu na Floridi ubio 17 osoba. On se, prema rečima okružnog šerifa, policiji predao mirno.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da nijedno dete ne bi trebalo da ide u školu strahujući za svoj život i ocenio da je narod "udružen poput jedne velike američke porodice" nakon što je 17 osoba ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi na Floridi. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво