Upozorenje na mogući hemijski napad u Idlibu

Ruski Centar za pomirenje sukobljenih strana u Siriji saopštio je da je primio telefonski poziv sa upozorenjem da teroristička grupa Džabhat el Nusra zajedno sa organizacijom Beli šlemovi priprema napad hemijskim oružjem u Idlibu.

"Stanovnik Serakeba, naselja u sirijskoj provinciji Idlib, pozvao je telefonom sinoć ruski Centar za pomirenje i upozorio da bi tamo mogao da bude izveden napad hemijskim oružjem kako bi se jednom stranom TV kanalu obezbedio snimak", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Stanovnik Serakeba je rekao da su pripadnici grupe Džabhat el Nusra juče sa tri automobila doneli u taj grad više od 20 boca sa otrovnim gasom hlorinom i opremu za ličnu zaštitu.

"Pozivalac je naveo da su pripadnici grupe Beli šlemovi nosili opremu za ličnu zaštitu dok su uvežbavali pružanje prve pomoći civilima koji pretrpe trovanje hemijskom supstancom", navodi ruski Centar.

Sve to pokazuje da teroristi Džabhat el Nusre i članovi grupe Beli šlemovi pripremaju hemijski napad s namerom da za taj napad okrive sirijsku vladu, stoji u saoštenju.

Kako se napominje, stanovnik Serakeba koji je pozvao telefonom, tvrdi da su sve te postupke snimili profesionalni reporteri koji su koristili mikrofon sa oznakom Si-En-En dok su komentarisali o akcijama pripadnika Belih šlemova, povremeno se konsultujući s nekim ljudim putem satelitskog telefona, na engleskom jeziku.

"Informacije pristigle iz provincije Idlib izazvale su izbiljnu zabrinutost", zaključuje ruski Centar za pomirenje u Siriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво