U Libiji se deca "igraju" egzekucije po ugledu na ID

Video-snimak koji prikazuje decu u Libiji kako se "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna streljanja koja izvode ekstremisti Islamske države, objavljen je na "Tviteru".

Uznemirujući snimak je nastao u Bengaziju, na istoku Libije, javlja RT.

Na njemu se vide dečaci koji kleče sa rukama podignutim iznad glave, dok jedan od njih dečijom puškom ide od jednog do drugog i "ubija" ih.

Oni nakon toga padaju na zemlju, a "egzekutor" ponovo puca po njima.

RT navodi da te scene podsećaju na masovna pogubljenja koja je ID revodno izvodila.

Moguće je, međutim, da deca "glume" pogubljenja koja je izvodio komandant libijskih specijalnih snaga (El Saika) Mahmud el Verfali.

El Verfali je u nekoliko navrata snimljen kako sam ubija zatvorenike ili drugima naređuje da to učine. Autentičnost tih snimaka se ne dovodi u pitanje, pošto ih je objavljivala i sama Dl Saika.

El Verfalija je Međunarodni krivični sud optužio 2017. godine za ratne zločine, a nakon toga ga je uhapsila libijska armija.

On se, ipak, u januaru ponovo pojavio na jednom snimku na kome likvidira 10 zarobljenika, ispred džamije u Bengaziju.

Misija UN u Libiji je sada zatražila hitno izručenje kontroverznog komandanta.

El Verfali je u sredu izjavio da će se predati vojnoj policiji da bi ga ispitao Sud, kako navodi RT, moguće je da se već predao.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 09. feb 2018, 22:06)
Вотонцов [neregistrovani]

Од малих ногу тренирају насиље

Очигледно тај свет је могао функционисати само под чврстом руком попут Гадафијеве. Само што је та чврста рука на крају изгубила будност и страдала од западних "демократа". Сада видимо како функционише тај свет у "демократији".