U Libiji se deca "igraju" egzekucije po ugledu na ID

Video-snimak koji prikazuje decu u Libiji kako se "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna streljanja koja izvode ekstremisti Islamske države, objavljen je na "Tviteru".

Uznemirujući snimak je nastao u Bengaziju, na istoku Libije, javlja RT.

Na njemu se vide dečaci koji kleče sa rukama podignutim iznad glave, dok jedan od njih dečijom puškom ide od jednog do drugog i "ubija" ih.

Oni nakon toga padaju na zemlju, a "egzekutor" ponovo puca po njima.

RT navodi da te scene podsećaju na masovna pogubljenja koja je ID revodno izvodila.

Moguće je, međutim, da deca "glume" pogubljenja koja je izvodio komandant libijskih specijalnih snaga (El Saika) Mahmud el Verfali.

El Verfali je u nekoliko navrata snimljen kako sam ubija zatvorenike ili drugima naređuje da to učine. Autentičnost tih snimaka se ne dovodi u pitanje, pošto ih je objavljivala i sama Dl Saika.

El Verfalija je Međunarodni krivični sud optužio 2017. godine za ratne zločine, a nakon toga ga je uhapsila libijska armija.

On se, ipak, u januaru ponovo pojavio na jednom snimku na kome likvidira 10 zarobljenika, ispred džamije u Bengaziju.

Misija UN u Libiji je sada zatražila hitno izručenje kontroverznog komandanta.

El Verfali je u sredu izjavio da će se predati vojnoj policiji da bi ga ispitao Sud, kako navodi RT, moguće je da se već predao.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво