Pens nije došao na svečanu večeru u Pjongčangu

Američki potpredsednik Majk Pens nije u Pjongčangu prisustvovao večeri na kojoj je trebalo da za stolom sedi zajedno sa ceremonijalnim šefom severnokorejske države Kim Jong Namom.

U Pjongčangu u Južnoj Koreji, gde su svečano otvorene Zimske olimpijske igre, Pens se prethodno nakratko sastao sa Kimom, ali su pokušali da izbegnu susret tet-a-tet, javlja Jonhap.

Bi-Bi-Si prenosi da je Pens u Južnu Koreju kao gosta doveo Freda Vormbira, oca mladog Amerikanca koji je preminuo nakon što je pušten iz zatvora u Severnoj Koreji.

Pensa i Kim Jong Nama dočekao je južnokorejski predsednik Mun Džae In uoči svečanog otvaranja ZOI, ali je potpredsednik SAD otišao sa prijema posle pet minuta, navodi južnokorejska agencija.

Dok su se i Mun i japanski premijer Šinzo Abe rukovali sa Kimom, Pens nije, rekli su neimenovani južnokorejski zvaničnici.

Bi-Bi-Si navodi da se južnokorejski predsednik Mun Džae In na ceremoniji otvaranja ZOI rukovao sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong.

Britanski medijski servis primećuje da su Pens, Kim Jo Džong i Kim Jong Nam sedeli blizu jedan drugog na ceremoniji otvaranja ZOI.

Jonhap najavljuje da će se Mun sutra sastati sa severnokorejskom delegacijom.

Mun je, inače, izrazio nadu da će dan kada su u Pjongčangu otvorene Zimske olimpijske igre biti zapamćen kao "dan kada je počeo mir".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво