Pentagon: Ne tražimo konflikt sa Sirijom

Sjedinjene Američke Države ne traže konflikt sa sirijskim snagama, ali imaju pravo na samoodbranu, saopštio je Pentagon.

"Naše snage imaju osnovno pravo na samoodbranu. Mi ne tražimo konflikt sa režimom", rekla je portparolka Pentagona Dana Vajt.

Sirijski državni mediji izvestili su ranije da je koalicija predvođena SAD napala vladine snage na istoku Sirije, kada je ubijeno i ranjeno desetine boraca.

"Više od 100 boraca lojalnih predsedniku Sirije Bašaru el Asadu ubijeno je u napadu koji je izvršila koalicija predvođena SAD", prenela je agencija Rojters

Nacionalna novinska agencija Sirije SANA javila je da su u toku noći napadnuti vladini borci u provinciji Deir ez Zor.

SANA je prenela da su vladini borci bili u sukobu sa pripadnicima Islamske države i sa pripadnicima Sirijskih demoratskih snaga, koje podržava SAD.

SANA je napad ocenila kao agresiju. Iz Moskve takođe osuđuju napad.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво