Porošenko i Van der Belen pozivaju na primenu Sporazuma iz Minska

Austrija neće preduzimati inicijativu za ukidanje sankcija protiv Rusije, rekao je predsednik Austrije Aleksander van der Belen nakon susreta sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom u Beču.

"Sve dok se situacija u istočnoj Ukrajini i na Krimu ne bude promenila, Austrija neće preduzimati nikakve inicijative za ukidanje sankcija protiv Rusije", rekao je Aleksander van der Belen.

Ocenjuje da su te mere potrebne iako, kako kaže, pogađaju austrijsku privredu.

Podseća da je Austrija bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Ukrajinu i da su se od tada bilateralni, kao i ekonomski, politički i kulturni odnosi veoma dobro razvijali.

Austrija je, dodao je, šesti najveći investitor u Ukrajini i austrijske firme u toj zemlji zapošljavaju više od 30.000 ljudi, ali ima još potencijala za poboljšanje saradnje.

Van der Belen i Porošenko su se složili da je neophodna potpuna primena sporazuma iz Minska.

Porošenko je zahvalio Austriji na tome što podržava evropske sankcije protiv Rusije do potpune implementacije Sporazuma iz Minska.

Ukrajinski predsednik nalazi se u poseti Beču tokom koje će se sastati i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i predsednikom parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Porošenko će večeras prisustvovati najvećem balu u Beču "Opernbalu", kao gost predsednika Austrije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво