Pucao na šest migranata u Italiji

Napadač u italijanskom gradu Mačerati je pucao iz automobila na afričke migrante i ranio pet muškaraca i jednu ženu, saopštio je gradonačelnik Romano Karančini. Osumnjičeni muškarac je uhapšen. Napadač je pucao i na lokalno sedište Demokratske partije (PD) u Mačerati, objavila je visoka zvaničnica te stranke Debora Serakjani.

Gradonačelnik Karančini rekao je televizijskoj stanici Skaj TG24 da je ranjeno pet muškaraca i jedna žena, a jedna osoba ima povrede opasne po život, prenosi AP.

Navodi se da napadač, 28-godišnji Italijan Luka Traini, nije imao krivični dosije, kao i da motiv pucnjave za sada nije poznat, ali da se ona desila samo nekoliko dana nakon što je u Mačerati pronađeno raskomadano telo italijanske tinejdžerke od 18 godina, sakriveno u dva kofera, za čije ubistvo je osumnjičen nigerijski imigrant.

AP navodi da je Karančini potvrdio da su sve žrtve pucnjave bili crne puti.

"Blizina ova dva događaja čini da pomislite da postoji veza", rekao je gradonačelnik.

Predsednica regiona Friuli-Venecija Đulija i zamenica generalnog sekretara Demokratske partije (PD) i bivšeg premijera Italije Matea Rencija, Debora Serakjani, rekla je da je napadač pucao i na lokalno sedište te stranke.

"Ludak koji je pucao na nenaoružane građane i sedište PD član je Severne lige koji je bio njihov kandidat na opštinskim izborima 2017. godine", navela je Serakjanijeva, prenosi Ansa.

Prethodno je već objavljeno da bi napad mogao da bude rasno motivisan i da je policija saopštila da je priveden osumnjičeni za pucnjavu.

Karančini je putem društvenih mreža apelovao na stanovnike da ostanu u kućama.

"Ostanite u kućama do daljeg. U gradu je naoružani muškarac koji iz automobila puca po ulici", naveo je on u vreme objavljivanja vesti o napadu, preneo je Rojters.

Nekoliko medija je javilo da su pucnji ispaljeni iz automobila koji je prošao kroz centar grada.

Državna televizija Rai prenela je da se činilo da je napadač ciljao u tamnopute migrante na ulici.

U međuvremenu, policija je saopštila da je priveden osumnjičeni za napad, javio je AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи