Čavušoglu: Stav Pariza prema operaciji u Afrinu je uvreda

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavošuglu izjavio je da je za Tursku stav Francuske o turskoj operaciji u sirijskom regionu Afrinu "uvreda".

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je juče Tursku da njene operacije protiv kurdske milicije na severu Sirije ne smeju da postanu izgovor za invaziju na Siriju.

Dodao je da želi da Ankara koordinira svoje akcije sa saveznicima, prenosi Rojters.

Čavušoglu je novinarima rekao da mirovni pregovori o Siriji u Ženevi treba da se ožive. Da bi do toga došlo sirijska vlada treba da počne da pregovara, a nakon što je Rusija organizovala mirovnu konferenciju o Siriji u Sočiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво