Tramp u Davosu: Donosim poruku "mira i prosperiteta"

Američki predsednik Donald Tramp rekao je, po dolasku u Davos na Svetski ekonomski forum, da donosi poruku "mira i prosperiteta".

Tramp je oko podne sleteo helikopterom u Davos gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu i obrazložiti svoju agendu "Amerika na prvom mestu", zalažući se za veći reciprocitet u trgovini između SAD i njenih partnera.

Donald Tramp je u Davos stigao iz Ciriha, u koji je rano jutros doputovao iz Vašingtona, izvestile su svetske agencije.

Uoči odlaska na forum, Tramp je poručio da tamo ide da "bi svetu rekao kako Americi ide odlično".

"Naša ekonomija jača i sa svime što radim biće samo bolja... Naša zemlja konačno pobeđuje ponovo!", naveo je Tramp na Tviteru uoči odlaska iz Bele kuće put Davosa, prenosi AP.

Svetski ekonomski forum, koji okuplja predstavnike svetske poslovne i političke elite u švajcarskim Alpima, iznenađujuća je destinacija za Trampa, koji je pobedio na izborima sa agendom "Amerika na prvom mestu", ocenjuje AP.

Tramp, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos, gde se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, prvi je američki predsednik na Svetskom ekonomskom forumu od 2000. godine.

To će mu, kako navodi Rojters, pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima" koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво