Pjongjang: Imamo moćno nuklearno oružje, odbićemo svaki napad

Severna Koreja upozorila je da ima "moćno i pouzdano" nuklearno oružje kojim može odbiti bilo kakav napad.

Pjongjang je istovremeno optužio SAD da raspoređuju vojne resurse u blizini te zemlje pod izgovorom da osiguravaju bezbednost Zimskih olimpijskih igara, koje se održavaju u Južnoj Koreji. 

"Ovo je opasan čin upropašćavanja trenutne pozitivne atmosfere u odnosima između dve Koreje... koji bi mogao da ponovo dovede do ekstremne faze sukoba", rekao je severnokorejski ambasador u UN u Ženevi Han Tae Song, govoreći na konferenciji o razoružanju, prenosi Rojters.

Američki ambasador za pitanja razoružanja Robert Vud rekao je da SAD neće priznati Severnu Koreju kao nuklearno naoružanu zemlju.

"Ako Severna Koreja želi da se vrati i da bude u milosti međunarodne zajednice, ta zemlja zna šta treba da radi – treba da preduzme korake ka denuklearizaciji Korejskog poluostrva", zaključio je američki ambasador.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво