Puđdamon sleteo u Kopenhagen, nije uhapšen

Bivši lider Katalonije Karles Puđdamon sleteo je na aerodrom u Kopenhagenu, gde nije uhapšen, već je nesmetano otišao na debatu na kojoj će biti moderator. Španija je u nedelju najavila da će tražiti Puđdamonovo hapšenje ukoliko bude otišao iz Brisela u Kopenhagen, prenosi "Rojters".

Rojtersovi reporteri su javili da je Puđdamon viđen na aerodromu oko 08.00 časova ujutru, nakon čega je seo u automobil i otišao u nepoznatom pravcu.

Danski tužioci nisu komentarisali da li je izdata međunarodna poternica za Puđdamonom iz Madrida.

Rojters navodi da ni u Madridu nisu želeli da potvrde ovu informaciju. Španija je ranije izdala međunarodnu poternicu za Puđdamonom, međutim, poternica je povučena kako belgijske vlasti ne bi imale osnova da Puđdamonu daju azil.

Puđdamon je nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije u oktobru prošle godine pobegao u Brisel sa nekoliko svojih ministara, kako bi se sklonio od španskih vlasti.

Španske vlasti su nakon referenduma raspustile parlament Katalonije i preuzele vlast nad pokrajinom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи