Napad na hotel "Interkontinental" u Kabulu, tri osobe povređene

Naoružani napadači izveli su napad na hotel “Interkontinental” u avganistanskoj prestonici Kabulu i otvorili vatru na goste i bezbednosne snage. Povređene su najmanje tri osobe, a jedan napadač je ubijen.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je rekao da su povređene najmanje tri osobe, kao i da su bezbednosne snage ubile jednog napadača, prenosi AP.

Prema navodima iz policije, napadači su uzeli nekoliko talaca u hotelu, navela je lokalna novinska agencija Tolo njuz, prenosi RT.

Menadžer hotela Ahmad Haris Najab, koji je uspeo da pobegne nepovređen, rekao je da su napadači ušli unutra, a da su ljudi bežali dok se pucalo na sve strane.

Tokom napada, u kome je učestvovalo najmanje četvoro napadača, došlo je do razmene vatre sa pripadnicima bezbednosnih snaga, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova.

Potvrdio je da su bila četiri napadača, a da je policija ubila jednog, dok trojica napadača i bezbednosne snage i dalje razmenjuju vatru. 

Oružani napadači su u hotel ušli kroz hotelsku kuhinju.

Među napadačima ima i bombaša-samoubica, prenosi Rojters.

Odgovornost za napad još niko nije preuzeo. 

Američki Stejt department izdao je u četvrtak upozorenje na moguće napade u Kabulu, navodi RT.

Ovo je drugi put da je hotel "Interkontinental" u Kabulu napadnut. Prethodni incident dogodio se u junu 2011. godine kada je devet napadača držalo pod opsadom hotel punih šest sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво