Puđdamon: Nove tehnologije će mi pomoći da vladam iz Belgije

Odbegli bivši lider Katalonije Karles Puđdamon, koji želi da se vrati na funkciju, izjavio je da će mu nove tehnologije omogućiti da vlada iz Belgije, prenosi AP.

Agencija navodi da je Puđdamon to rekao katalonskom javnom radiju, obraćajući se iz Brisela gde je pobegao od sudske istrage koja je u Španiji pokrenuta protiv njega zbog pokušaja otcepljenja Katalonije.

Navodi se da je taj pokušaj izazvao španske vlasti na raspuštanje katalonske vlade i raspisivanje vanrednih izbora u tom severoistočnom regionu, da bi potom separatisti na tim izborima osvojili tanku parlamentarnu većinu.

AP navodi da, uz istragu koja se vodi protiv smenjenih članova katalonske vlade, što zatočenih u zatvoru što odbeglih u Brisel, novo upravno telo katalonskog parlamenta mora da do kraja januara odluči da li će Puđdamonu dozvoliti ponovni izbor putem posrednika koji bi ga zastupao.

Podseća se da je cetralna vlada Španije najavila da će sprečiti povratak Puđdamona na vlast i sudskim putem ukoliko to bude neophodno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво