SAD, poginuo opozicioni lider iz Zimbabvea

Istanuti opozicioni lider iz Zimbavea Roj Benet poginuo je pri padu helikoptera u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko, saopštili su njegova politička partija i američki zvaničnici.

U nesreći, koja se dogodila u sredu uveče, stradale su još četiri osobe, među kojima je i Benetova žena, navodi policija u Novom Meksiku, a prenosi Rojters.

Jedna osoba je preživela nesreću, čiji se uzrok i dalje ne zna, navodi AP.

Benet, koji je i bivši blagajnik opozicionog Pokreta za demokratske promene - Cvangiraj, bio je važna figura u politici Zimbavea, a neko vreme je bio u zatvoru u vreme kada je predsednik bio Robert Mugabe.

"Roj je bio odlučan i predani borac za demokratske promene u Zimbaveu", navodi se u saopštenju te partije.

Iako je bio bele puti, Benet se borio za prava crnaca u Zimbaveu, ističe ta stranka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво