Hjuman rajts voč: Netolerancija u SAD ohrabruje diktatore

Organizacija Hjuman rajts voč ocenila je u godišnjem izveštaju da nova netolerancija u zemljama kao što su Sjedinjene Američke Države ohrabruje represivne diktatore od, kako navodi, Rusije do Kine i Turske.

U danas objavljenom izveštaju Hjuman rajts voč navodi da antiimigrantska, populistička politika predstavlja "ogromnu pretnju" za teško izborena prava manjina u demokratijama, prenosi AP.

Direktor Hjuman rajts voča Kenet Rot ukazao je konkretno na predsednika SAD Donalda Trampa, rekavši da je on "prekršio sve tabue protiv rasizma, mizoginije, ksenofobije".

Iako Trampove pristalice pozdravljaju njegov otvoren diskurs, Rot smatra da to ne nailazi na dobar prijem u međunarodnim okvirima te da "još više otežava da se stigmatizuju autoritarni lideri".

U izveštaju se demokratske vlade pozivaju da se pozabave problemima koji omogućavaju širenje populizma, kao što su nejednakost prihoda, strah od terorizma i rastuća migracija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се