Junker: Cilj je ulazak Zapadnog Balkana u EU

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker poručio je pred Evropskim parlamentom da zemlje Zapadnog Balkana zaslužuju stvarnu evropsku perspektivu.

"Cilj mora da se jasno postavi. Cilj jeste ulazak Zapadnog Balkana u EU. Do toga će doći kada se ispune uslovi", poručio je Junker u Strazburu.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je evropskim paralmentarcima poručio da zemlje Zapadnog Balkana imaju "stvarnu evropsku perspektivu", ali i da ona "neće pasti sa neba".

"Putovaću na Zapadni Balkan u februaru i martu. Želim da čujem njihove pozicije. Želim i da im kažem koja su naša očekivanja od njih. Ulazak u EU ne pada sa neba, na njemu mora da se radi", izjavio je Junker.

Naveo je da svi granični konflikti među zemljama Zapadnog Balkna moraju biti rešeni pre njihovog ulaska u EU i za to dobio aplauz evropskih poslanika.

Drugi uslov za ulazak u EU, prema rečima predsednika Evropske komisije, jeste vladavina prava.

"Imamo zajedničke projekte (sa zemljama Zapadnog Balkana) od bezbednosti, trasporta, migracija, digitalizacije, energetike. Sve su to naši zajednički interesi, a vladavina prava je jedan od važnih projekata. To je osnova na kojoj je izgrađena naša Unija", poručio je Junker.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи