Danski pronalazač optužen za ubistvo novinarke

Peter Madsen, danski pronalazač i vlasnik podmornice, optužen je za ubistvo švedske novinarke Kim Vol tokom putovanja na njegovoj podmornici, koju je najverovatnije zadavio ili joj prerezao vrat, saopštilo je tužilaštvo.

Kako je rekao tužilac Džejkob Buh Džepsen, slučaj je veoma neobičan i ekstremno uznemirujući, prenosi AP.

Madsen je prvobitno rekao da je Vol slučajno stradala unutar podmornice, ali da je on kasnije delove njenog tela bacio u more.

Madsen i Vol su krenuli na put 10. avgusta, jer je ona pisala priču o njemu, a poslednji put je viđena živa kada je podmornica isplovljavala iz Kopenhagena.

Policija smatra da je on namerno potopio podmornicu.

Kako se navodi, suđenje Madsenu počeće 8. marta i najverovatnije će biti okončano 25. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи