Makron: Ne sme biti nove "Džungle", Britanija da pomogne

Francuski predsednik Emanuel Makron navodi da neće dozvoliti da u severnom lučkom gradu Kaleu nikne novi improvizovani migrantski kamp i pozvao Britaniju da odgovori na zahteve Francuske u vezi sa decom migrantima bez pratnje.

"Neće biti nove 'Džungle'", istakao je Emanuel Makron u Kaleu, prenosi Rojters napominjući da Makron podseća na nekadašnji migrantski kamp koji su francuske vlasti uklonile sa teritorije Kalea, a koji je nazvan "Džungla".

Makron je rekao i da će protiv policije primeniti oštre mere ako upotrebi silu nad migrantima, ali je branio bezbednosne snage pred navodima o brutalnosti koje iznose neke humantarne organizacije.

Inače, Francuska od Britanije traži da preuzme više bezbednosnih troškova na zajedničkoj granici i da primi veći broj tražilaca azila.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи