Albanac na čelu Islamske države

Zulfi Hodža, jedan od novih lidera terorističke organizacije Islamske država, je sin albanskih imigranata koji je živeo u SAD, objavio je američki časopis "Atlantik".

Hodža je visoki komandant u Islamskoj državi zadužen za regrutovanje novih članova, piše Atlantik.

Dvogodišnja istraga utvrdila je da je Hodža, sin albansko-američkog vlasnika picerije iz Nju Džerzija i jedan od malobrojnih Amerikanaca u Islamskoj državi, dostigao visoku poziciju, što govori o dinamici radikalizacije, naveo je list.

Atlantik piše da se na jednom snimku vidi Hodža kako obezglavljuje uhvaćene kurdske vojnike.

Ukoliko je njegov identitet ispravno utvrđen onda je Hodža prvi Amerikanac, član Islamske države, poznat po tome da je sekao glave u takvom jednom snimku, navodi se u tekstu.

Hodža je otišao iz SAD 6. aprila 2015. godine, a četiri dana kasnije našao se u kampu za obuku Islamske države. Sada je poznat kao visoki komandant Islamske države i jedan od džihadista sa zadatkom da regrutuje nove članove u redove islamista, piše Atlantik.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво