Čelsi Mening ulazi u politiku - kandidatkinja za senatorku

Bivša analitičarka vojnoobaveštajne agencije Čelsi Mening, koja je svojevremeno predala Vikiliksu stotine hiljada poverljivih dokumenata, želi nominaciju Demokratske stranke za senatorsko mesto iz američke savezne države Merilend.

Mening je uhapšena u Iraku 2010. godine, a osuđena 2013. na 35 godina zatvora zbog krađe 700.000 poverljivih dokumenata, koje je predala Vikiliksu.

Smatra se odgovornom za najveće curenje poverljivih informacija u istoriji SAD.

Nakon odluke bivšeg predsednika SAD da bude pomilovana, oslobođena je u maju prošle godine pošto je odslužila sedam godina u vojnom zatvoru.

Njen protivkandidat u trci za mesto u Senatu biće senator Kardin, koji važi za favorita da dobije i treći mandat, piše Bi-Bi-Si.  

Ona je rođena kao Bredli Mening, a nedavno je promenila pol.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво