Snažan zemljotres pogodio Peru

Najmanje dve osobe su poginule, 17 se vodi kao nestalo, a više desetina je povređeno kada je zemljotres jačine 7,1 jedinica Rihterove skale pogodio Peru, saopštili su zvaničnici.

Guvernerka regiona Arekipa Jamila Osorio objavila je na Tviteru da je 55-godišnji muškarac nastradao kada se stena obrušila na njega u oblasti Jauka.

Druga žrtva nastradala je u istom regionu, rekao je Hernando Tavera, direktor Geofizičkog instituta Perua za TV Peru.

Peruanski institut civilne odrbane objavio je na Tviteru da je povređeno 65 osoba, prenosi Rojters.

"Nekoliko kuća je srušeno i moguće je da broj žrtava i povređeni poraste", rekao je Horhe Čaves, direktor Peruanskog instituta civilne odrbane.

Peruanski ministar zdravlja naveo je da se 17 lica vode kao nestali pošto se urušio jedan rudnik posle zemljotresa.

Potres se dogodio na 124 kilometara jugozapadno od grada Pukujo, navodi Geološki institut SAD, prenosi Rojters, dok je Geofizički institut peruanske vlade objavio da je epicentar zemljotresa bio u oblasti Ljomas gde su ljudi evakuisani, a pojedini putevi uništeni.

AP navodi da je zemljotres zabeležen na dubini od 12,5 kilometara, kao i da je izdata uzbuna na cunami za delove Perua, kao i susednog Čilea, koja je u međuvremenu ukinuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво