Abe počeo evropsku turneju, prva stanica Talin

Japanski premijer Šinzo Abe doputovao je u Estoniju, prvu stanicu svoje evropske turneje tokom koje će posetiti šest zemalja, uključujući Srbiju.

Osim Talina, Abe će posetiti Letoniju i Litvaniju, kao i Bugarsku, Srbiju i Rumuniju gde će biti prvi japanski premijer u poseti tim zemljama.

"Tokom razgovora sa liderima želeo bih da potvrdim saradnju o ključnim izazovima sa kojima se suočava međunarodna zajednica, uključujući severnokorejsku krizu i unapređenje ekonomskih odnosa", rekao je Abe novinarima uoči polaska u Evropu.

Japanski premijer u Evropu je doputovao sa delegacijom privrednika u kojoj su predstavnici 31 japanske kompanije koje se bave trgovinom, proizvodnjom auto-delova, logistikom i drugo, naveli su zvaničnici ministarstva spoljnih poslova Japana, prenosi Kjodo.

U saopštenju japanskog ministarstva spoljnih poslova dodaje se da Srbija vodi pristupne pregovore sa EU, dok su preostalih pet zemalja koje će Abe posetiti su članice EU.

Abe stiže u Srbiju u ponedeljak 15. januara, u popodnevnim satima gde će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 02:03)
anonymous [neregistrovani]

Ejs, a ja mislio Beograd!

Ala me rzaocarao, braco moja!