Šulc: EU će imati svog ministra finansija

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.

Martin Šulc je za nemačku televiziju ZDF dao izjavu o ministru finansija, nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.

"Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku", rekao je Šulc misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o njegovom predlogu ambiciozne reforme EU".

"Postojaće evropski ministar finansija", rekao je Šulc.

Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Rojters.

Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvesnost u Nemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 12. jan 2018, 20:21)
anonymous [neregistrovani]

Dojce unija

A sto nebi kad ste vec poceli, da ímate i EU- kancelara pa onda idemo "Grose - Dojcland" lepse zvuci od EU .

(petak, 12. jan 2018, 19:41)
anonymous [neregistrovani]

A

A da jos bude i Nemac ??