Tramp otkazao posetu Londonu, ljut zbog nove ambasade

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je za sledeći mesec najavljenu posetu Londonu, a kao razlog za to je naveo da nije "veliki fan" nove ambasade SAD koju je trebalo da otvori u britanskoj prestonici. Portparol britanske premijerke poručuje da je Tramp dobrodošao, kao i da je prihvatio poziv.

Tramp je svoju odluku objavio sinoć na Tviteru, ističući da je razočaran što je administracija njegovog prethodnika Baraka Obame prodala američku ambasadu u Londonu.

"Razlog otkazivanja moje posete u Londonu je taj što nisam veliki fan Obamine administracije koja je za 'siću' prodala verovatno najbolje lociranu i najlepšu ambasadu u Londonu, samo da bi izgradila novu na lošijoj lokaciji za 1,2 milijarde dolara. Loš posao. Hoćete mene da presečem vrpcu: NE", poručio je Tramp.

Agencija Rojters napominje da na sajtu ambasade stoji da je odluka o promeni lokacije zgrade doneta nekoliko meseci pre nego što je Obama stupio na funkciju predsednika u januaru 2009. godine.

Takođe se podseća da je u oktobru 2008. godine objavljeno da će američka ambasada u Londonu biti izmeštena iz bezbednosnih razloga.

O tome da Tramp neće otići u London da bi otvorio novu ambasadu ranije je pisao i Dejli mejl.

Gardijan navodi da je Tramp otkazao posetu strahujući od masovnih protesta i da će u London poslati američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, koji će otvoriti ambasadu, navodi Blumberg.

Dauning strit nije želeo da komentariše Trampovu odluku, ali navodi da razmatra opcije da poseta bude realizovana kasnije ove godine, dodaje Bi-Bi-Si.

Stara američka ambasada iz 1960. godine nalazila se na Trgu Grosvenor u oblasti poznatoj tokom Drugog svetskog rata kao "Mala Amerika".

Nova je izgrađena na Saut benku (južnoj obali reke Temze).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи