Kriminalne grupe u Švedskoj koriste bombe iz bivših jugoslovenskih republika?

U eksploziji koja se dogodila ispred podzemne železnice na jugu švedske prestonice Stokholma, poginuo je muškarac, dok je druga osoba povređena. Šef policijskog okruga za jug Stokholma kaže da policija beleži da kriminalne grupe sve više koriste ručne bombe, kao i da je većina tih bombi u Švedsku dospela iz bivših jugoslovenskih republika.

Šezdesetogodišnji muškarac je poginuo kada je eksplodirao predmet koji je podigao, prenosi švedska nacionalna televizija, prenosi AP.

Šef policijskog okruga za jug Stokholma Lars Alvarsjo rekao je za švedski javni servis SVT da policija beleži da kriminalne grupe sve više koriste ručne bombe, kao i da je većina tih bombi u Švedsku dospela iz bivših jugoslovenskih republika. 

Prema njegovim rečima, u tri najveća švedska grada – Stokholmu, Geteborgu i Malmeu zabeleženo je nekoliko sličnih incidenata u prethodnih nekoliko godina. 

U današnjoj eksploziji povređena je lakše i jedna žena, a muškarac je s povredama prebačen u bolnicu gde je kasnije preminuo.

Metro "Varbi Gard" i istoimeni trg su jedno vreme bili zatvoreni dok je trajao policijski uviđaj, a policija još ispituje predmet koji je eksplodirao.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво