Kriminalne grupe u Švedskoj koriste bombe iz bivših jugoslovenskih republika?

U eksploziji koja se dogodila ispred podzemne železnice na jugu švedske prestonice Stokholma, poginuo je muškarac, dok je druga osoba povređena. Šef policijskog okruga za jug Stokholma kaže da policija beleži da kriminalne grupe sve više koriste ručne bombe, kao i da je većina tih bombi u Švedsku dospela iz bivših jugoslovenskih republika.

Šezdesetogodišnji muškarac je poginuo kada je eksplodirao predmet koji je podigao, prenosi švedska nacionalna televizija, prenosi AP.

Šef policijskog okruga za jug Stokholma Lars Alvarsjo rekao je za švedski javni servis SVT da policija beleži da kriminalne grupe sve više koriste ručne bombe, kao i da je većina tih bombi u Švedsku dospela iz bivših jugoslovenskih republika. 

Prema njegovim rečima, u tri najveća švedska grada – Stokholmu, Geteborgu i Malmeu zabeleženo je nekoliko sličnih incidenata u prethodnih nekoliko godina. 

U današnjoj eksploziji povređena je lakše i jedna žena, a muškarac je s povredama prebačen u bolnicu gde je kasnije preminuo.

Metro "Varbi Gard" i istoimeni trg su jedno vreme bili zatvoreni dok je trajao policijski uviđaj, a policija još ispituje predmet koji je eksplodirao.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. jan 2018, 06:16)
anonymous [neregistrovani]

Намерно створене стереотипије

Тако је кад се створе негативне предрасуде и стереотипи о свему што је у вези са Југославијом. Све што је лоше у Европи, одмах се повезује са југословенским простором.
Ипак, хвала том полицијском службенику што није за све оптужио Србе и Србију, иако за то нема никаквог основа.
Али, кога интересују основе и истина.Срби су криви, што год да је у питању.Увек.