Sastanak dve Koreje 9. januara

Severna i Južna Koreja dogovorile su se da održe prvi zvanični sastanak 9. januara, kako bi se dogovorile o načinima saradnje na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama koje će se održati u Južnoj Koreji, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo unifikacije.

Agencija AP navodi da će to biti prvi sastanak nakon više od dve godine i znak smanjenja animoziteta između dve države.

Severna Koreja potvrdila je da je prihvatila ponudu Južne Koreje da se delegacije dve države sastanu u pograničnom selu Panmundžom 9. januara, kako bi razgovarale o saradnji na Olimpijskim igrama i unapredile odnose.

Portparol Ministarstva naveo je da očekuje da će tokom sastanka dve Koreje saopštiti jedna drugoj ko će predvoditi delegacije, kao i da će razgovarati o drugim problemima.

Poslednji put dve Koreje su se sastale u decembru 2015. godine.

Rusija je pozdravila spremnost Severne i Južne Koreje da se vrate dijalogu, citirala je agencija RIA Novosti izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Moskva se nada da će "pozitivni trend biti poduprt konkretnim sporazumima radi postizanja dogovora na Korejskom poluostrvu", rekao je taj izvor, prenosi Rojters.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво