Tramp: Benon je izgubio razum

Američki predsednik Donald Tramp raskrstio je sa svojim bivšim glavnim strategom i bliskim saradnikom iz vremena predsedničke kampanje, Stvom Benonom, nakon što je taj krajnje desničarski populista oštro kritikovao Trampovog sina i zeta zbog "izdajničkog" sastanka s Rusima.

"Stiv Benon nema ništa sa mnom niti sa mojim predsedništvom. Kada je smenjen, ne samo što je izgubio posao, već je izgubio i razum. Stiv ne predstavlja moju bazu – on je tu samo radi sebe samog", saopštio je Tramp, prenosi Rojters.

Benon je prethodno opisao sastanak Trampovog sina s grupom Rusa u Trampovoj kuli kao "izdajnički" i "nepatriotski", a to je rekao autoru Majklu Volfu i upozorio da će se istraga o navodnom dosluhu sa Kremljom fokusirati na pranje novca, preneo je britanski Gardijan.

"Slomiće Don juniora kao jaje na nacionalnoj televiziji", rekao je Benon.

Inače, Volf je autor knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", zasnovane na više od 200 intervjua sa predsednikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od njegovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz i vratio se svom ultradesničarskom sajtu Brajtbart njuz.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво