Gabrijel: Nemačka smatra da je sukob u Ukrajini i dalje veoma opasan

Nemačka nije saglasna sa ocenom da je da je sukob na istoku Ukrajine zamrznut i zaboravljen, već smatra da je i dalje aktivan i uz to veoma opasan, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel uoči polaska u Kijev.

Zigmar Gabrijel je rekao da vidi tračak nade u nedavnoj razmeni zarobljenika u Donbasu i sporazumu o prekidu vatre za vreme praznika, saopštila je pres služba nemačkog ministarstva spoljnih poslova, prenosi Tas.

"Tim putem treba nastaviti", zaključio je Gabrijel, dodavši da će nemačke vlasti nastaviti da rade na povratku mira u Donbas.

Prethodno je portparol nemačkog ministarstva Rajner Brojl rekao da ministar Gabrijel danas putuje u Ukrajinu, gde će razgovarati sa ukrajinskim kolegom Pavelom Klimkinom i predstavnicima Posmatračke misije OEBS-a na istoku Ukrajine.

"Teme razgovora sa predstavnicima ukrajinske vlade, između ostalog, biće reforme, uključujući borbu protiv korupcije", naveo je Brojl.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се