Gabrijel: Nemačka smatra da je sukob u Ukrajini i dalje veoma opasan

Nemačka nije saglasna sa ocenom da je da je sukob na istoku Ukrajine zamrznut i zaboravljen, već smatra da je i dalje aktivan i uz to veoma opasan, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel uoči polaska u Kijev.

Zigmar Gabrijel je rekao da vidi tračak nade u nedavnoj razmeni zarobljenika u Donbasu i sporazumu o prekidu vatre za vreme praznika, saopštila je pres služba nemačkog ministarstva spoljnih poslova, prenosi Tas.

"Tim putem treba nastaviti", zaključio je Gabrijel, dodavši da će nemačke vlasti nastaviti da rade na povratku mira u Donbas.

Prethodno je portparol nemačkog ministarstva Rajner Brojl rekao da ministar Gabrijel danas putuje u Ukrajinu, gde će razgovarati sa ukrajinskim kolegom Pavelom Klimkinom i predstavnicima Posmatračke misije OEBS-a na istoku Ukrajine.

"Teme razgovora sa predstavnicima ukrajinske vlade, između ostalog, biće reforme, uključujući borbu protiv korupcije", naveo je Brojl.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 03. jan 2018, 22:05)
anonymous [neregistrovani]

ekonomija

Prvo od ovoga nema ništa dok se ne počne razgovarati sa narodom, drugo ove reči nemaqju objektivnu težinu dok se u Nemačkoj ne formira vlada ako ne odu u nove izbore.
Treće i mnogo bitnije da je po statistici iz Kijeva jak ekonomski partner u 2017 bila Rusija, Zvanično vrište,a ekonomija zna da ih bez ruskog tržišta nema. Naravno to su male bojke u odnosu na pred Majdan, ali one su znatno porasle.

(sreda, 03. jan 2018, 20:08)
anonymous [neregistrovani]

gde mi zivimo

Svi znaju sve samo ne smeju da pisnu!
Naravno "igru" vodi USA,a tu nema pravila,ima
samo jedno,igra se po njihovim "pravilima"!

(sreda, 03. jan 2018, 18:10)
rodoljub [neregistrovani]

Majdan

Pravili puc na Majdanu, a sada pricate o opasnostima . Zar niste znali da je to opasno ?

(sreda, 03. jan 2018, 17:11)
mirjana [neregistrovani]

lazna podrshka!!!

Francuska Nemacka i Velika Britanija su laznom podrshkom Ukrajini doveli do ove "shah - mat" pozicije!!! Poroshenko josh uvek ceka neshto konkretno.Za sada su im samo Ameri prodali "odbranbeno oruzje"!!!

(sreda, 03. jan 2018, 16:31)
anonymous [neregistrovani]

Normalno!

Sve dok se drugi mesaju u njihova posla,i traze krivca tamo gde ga nema.Zapadnjaci su ih doveli do ovoga.