Napad u džamiji u Nigeriji, 11 mrtvih

Najmanje 11 ljudi poginulo je u samoubilačkom napadu u džamiji na severoistoku Nigerije, epicentru konflikta sa ekstremističkom grupom Boko haram, saopštili su vojni zvaničnici.

Bombaš-samoubica je napao džamiju tokom molitve u zoru u gradu Gamboru, u državi Borno, nedaleko od nigerijske granice sa Kamerunom, prenela je agencija Rojters.

Kada su zdravstveni radnici došli na mesto eksplozije da pomognu evakuaciju ljudi, pronašli su 11 tela žrtava i telo bombaša-samoubice.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji nosi oznaku džihadista grupe Boko haram, navela je britanska agencija.

Boko haram često koristi bombaše samoubice, obično žene i decu, da napadaju prepuna javna mesta kao što su džamije i pijace.

Islamistička grupa Boko haram osam godina vodi pobunu, u kojoj je život izgubilo na desetine hiljada ljudi.

Predsednik Nigerije Muhamadu Buhari u svom novogodišnjem obraćanju ponovio je tvrdnju da je Boko haram u najvećoj meri poražen, navela je agencija AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се