SAD planiraju da isporuče oružje Ukrajini

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa odobrila je plan o isporuci oružja Ukrajini, uključujući protivtenkovske rakete "džavelin", naveli su američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni pošto nisu ovlašćeni da o toj odluci javno govore. Moskva: Odluka SAD isprovociraće Kijev da upotrebi silu.

Agencija Asošijeted pres navodi da taj potez predstavlja dodatnu podršku ukrajinskoj vojsci koja se bori protiv snaga za koje SAD tvrde da ih obučava i naoružava Rusija.

Kako se ističe, isporuka oružja Ukrajini najverovatnije će podstaći tenzije sa Kremljom.

Stejt department za sada nije želeo da potvrdi slanje oružja, navodeći samo da SAD planiraju da pruže Ukrajini "pojačane odmbrambene kapacitete".

Reagujući na odluku SAD, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij Karasin rekao je da će taj potez Vašingtona isprovocirati Kijev da upotrebi silu u sukobu u istočnoj Ukrajini, prenele su RIA Novosti.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво