Niki Hejli pred glasanje u UN: SAD će zapisivati imena

Američka ambasadorka Niki Hejli uputila je putem Tvitera obaveštenje da će "SAD zapisivati imena" onih koji sutra na sednici Generalne skupštine UN budu glasali za neobavezujuću rezoluciju, kojom se kritikuje odluka predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

"U UN se od nas uvek traži da činimo više i dajemo više. Stoga, kada mi donesemo odluku, po volji američkog naroda, o tome gde će biti naša ambasada, ne očekujemo od onih kojima smo pomagali da nas napadaju. U četvrtak će se glasati o kritici naše odluke. SAD će zapisivati imena", poručila je Hejlijeva na toj društvenoj mreži.

SAD su u ponedeljak uložile veto u Savetu bezbednosti UN na rezoluciju kojom se poziva na povlačenje odluke američkog predsednika Trampa da Jerusalim prizna za prestonicu Izraela, dok su preostalih 14 članica Saveta glasale za taj nacrt rezolucije.

Ovim potezom su se SAD još više izolovale kad je reč o spornoj Trampovoj odluci donetoj ranije ovog meseca, ocenio je Rojters.

Hejlijeva je rekla da je uložila veto na rezoluciju UN "u znak odbrane američkog suvereniteta i uloge Amerike u mirovnom procesu na Bliskom istoku", prenosi AP.

"Nijedna zemlja neće govoriti SAD gde treba da uspostave svoju ambasadu", rekla je Hejlijeva Savetu bezbednosti nakon što je uložila prvi američki veto posle više od šest godina.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво