Napad na hrišćansku crkvu u Pakistanu

Osmoro ljudi je ubijeno, a 45 povređeno, kada su dvojica bombaša napala hrišćansku crkvu u pakistanskom gradu Kveti na jugozapadu zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Napad je počeo na početku službe, kada su napadači aktivirali bombu i počeli da pucaju na vernike.

U trenutku napada u crkvi se nalazilo stotine vernika, a policija je navela da je jedan od napadača ubijen na ulazu u crkvu, dok je drugi aktivirao eksploziv u samoj crkvi, prenosi AP.

Načelnik policije Baludžistana Moazam Ansari pohvalio je odgovor pripadnika obezbeđenja koji su ranili napadača nakon što je ušao u prostorije crkve i time ga sprečili da dopre do glavne zgrade.

"U suprotnom bi broj ubijenih mogao da bude mnogo viši", kazao je Ansari novinarima.

Šef policije u Kveti Abdur Razak Čima izjavio je da je u toku potraga za dvojicom osumnjičenih saradnika napadača koji su uspeli da pobegnu. 

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво