Severna Koreja: U slučaju pomorske blokade SAD – nemilosrdan odgovor

Severna Koreja je upozorila da će preduzeti "nemilosrdne mere" da bi se odbranila ukoliko se SAD odluče za pomorsku blokadu, što Pjongjang vidi kao ratni čin, javljaju severnokorejski mediji.

Severnokorejska novinska agencija KCNA prenosi, pozivajući se na portparola ministarstva spoljnih poslova te zemlje, da bi pomorska blokada predstavljala "bezobzirno kršenje" suvereniteta i digniteta Severne Koreje.

KCNA napominje da je američki predsednik Donald Tramp preduzeo "izuzetno opasne i velike korake ka nuklearnom ratu" time što je zatražio takvu blokadu.

Rojters navodi da nije jasno na koji se američki predlog to odnosi, a južnokorejska agencija Jonhap podseća da je držani sekretar Ron Tilerson nedavno pomenuo "pravo na prekid prevoza robe u pomorskom saobraćaju" ka Severnoj Koreji i iz Severne Koreje.

"Ukoliko SAD i njihovi sledbenici pokušaju da sprovedu pomorsku blokadu protiv naše zemlje, smatraćemo to kao ratni čin i odgovoriti na to nemilosrdnim kontamerama u cilju odbrane, kao što smo u više navrata upozorili", navela je severnokorejska novinska agencija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи