Poraz Tereze Mej – parlament će imati poslednju reč za Bregzit

Britanski poslanici naneli su poraz planovima premijerke Tereze Mej za Bregzit, izglasavši da parlament ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Briselom o izlasku te zemlje iz EU.

Za uključivanje parlamenta u proces Bregzita glasalo je 309 poslanika Donjeg doma, dok je 305 bilo protiv, prenosi AP.

Nekoliko poslanika iz vladajuće Konzervativne partije premijerke Tereze Mej, podržalo je opoziciju u insistiranju da bilo kakav dogovor sa EU zahteva odobrenje parlamenta pre nego što stupi na snagu.

Time se, u suštini, poslanicima daje pravo veta na Bregzit, navodi AP.

Rojters prenosi da bi to što su britanski poslanici glasali za izmenu premijerkinog plana za Bregzit moglo da zakomplikuje njene napore da prekine odnose sa Evropskom unijom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи