Napadač iz Njujorka upozorio Trampa na "Fejsbuku"

Akajed Ulah, koji se suočava sa optužbama za terorizam posle nedavne eksplozije na Menhetnu, upozorio je na napad američkog predsednika Donalda Trampa na "Fejsbuku".

"Tramp, nisi uspeo da zaštitiš svoj narod", navodi se u poruci koju je Ulah objavio pre napada, što su otkrili savezni tužioci u utorak, prenosi Bi-Bi-Si. 

Organi reda saopštili su da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa grupom.

Ulah je u ponedeljak detonirao cevnu bombu zalepljenu za svoje telo u podzemnoj železnici u Njujorku i tom prilikom povredio tri osobe i sebe.

Američki tužioci izneli su federalne optužbe protiv Ulaha, kojima je on optužen da je pružao materijalnu podršku stranoj terorističkoj organizaciji.

U optužbama se navodi da je 27-godišnji imigrant iz Bangladeša izveo napad u znak podrške Islamskoj državi.

Ulaha su tužioci, pored podrške terorističkoj organizaciji, optužili za korišćenje oružja masovnog uništenja, bombaški napad na javnom mestu, uništenje imovine eksplozivom.

Pored federalnih optužbi, Ulaha policija Njujorka tereti za terorističku pretnju i posedovanje oružja.

Zamenik komesara za protivterorizam, Džon Miler, rekao je da Ulah nije bio poznat policiji do napada koji se dogodio u podzemnoj železnici nadomak Tajms skvera u ponedeljak.

Ulah je ranije identifikovan kao počinilac jučerašnjeg napada. Policija je eksploziju okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da je napad pokušaj terorizma, dodajući da je puka sreća što počinilac nije ispunio svoje krajnje ciljeve.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво