Severna Koreja, dva manja potresa u blizini mesta nuklearne probe

U blizini Pungjerija, mesta na kojem Severna Koreja vrši nuklearne probe, danas su zabeležena dva manja potresa, saopštio je Geološki institut SAD, prenosi "Rojters".

Geološki institut SAD smatra da se verovatno radi o naknadnim potresima koji su posledica velike nuklearne probe izvršene 3. septembra za koju je Pjongjang tvrdio da se radilo o detonaciji hidrogenske bombe.

Prema mišljenju stručnjaka, u pitanju je bila deset puta jača detonacija od atomske bombe koju je američka vojska bacila na japanski grad Hirošimu 1945. godine.

Pored Geološkog instituta SAD, o potresima jačine 2,9 i 2,4 stepena Rihterove skale, javnost je obavestio i Lašina Zerbo, izvršni sekretar Organizacije za sveobuhvatni sporazum o zabrani nuklearnih proba.

Zerbo je na Tviteru naveo da su analitičari potvrdili da se radilo o potresima "tektonskog" porekla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво