Lavrov: Odluka SAD o Jerusalimu protiv zdravog razuma

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je odluka SAD da priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela "protiv zdravog razuma". Lavrov je istakao i da su vojne vežbe SAD i Južne Koreje imale za cilj da isprovociraju Severnu Koreju da izvede dodatne raketne probe.

"Ova objava je protiv zdravog razuma", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Beču komentarišući odluku Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela, preneo je Rojters.

Lavrov je oštro kritikovao odluku SAD da svoju ambasadu premeste iz Tel Aviva u Jerusalim.

"To krši sve sporazume", poručio je Lavrov na konferenciji za štampu na marginama Saveta ministara OEBS-a.

Prema njegovim rečima, odluka SAD otežava pronalaženje rešenja na Bliskom istoku.

Lavrov je istakao da odluka SAD otežava normalizaciju odnosa Vašingtona sa arapskim zemljama, a ujedno i pronalaženje rešenja za problem Palestinaca.

"Pitao sam Reksa Tilersona gde je tu logika", naveo je Lavrov.

Ukazao je da očigledno SAD igraju na vreme, te dodao da mu je Tilerson rekao da primena odluke iziskuje određeno vreme i da je ukazao da SAD žele dogovor koji bi rešio problem.

Lavrov je prebacio SAD da dovode u pitanje plan za rešenje iz 2002. godine, kada je bilo planirano da arapske zemlje priznaju Izrael posle primene rešenje dve države.

Ruski ministar spoljnih poslova naglasio je i da su vojne vežbe SAD i Južne Koreje izgleda imale za cilj da isprovociraju Severnu Koreju da izvede dodatne raketne probe.

Lavrov je, takođe, rekao da Moskva osuđuje raketne probe Severne Koreje.

Američki bombarder preleteo je 6. decembra iznad Korejskog poluostrva u okviru zajedničkih vojnih vežbi sa Južnom Korejom, u kojima učestvuje na stotine aviona, što je jasno upozorenje nakon što je Severna Koreja prošle nedelje testirala svoju do sada najveću i najmoćniju raketu.

Lavrov u Beču boravi zbog održavanja konferencije OEBS-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво