Japan kupuje krstareće rakete za odbranu zemlje

Ministar odbrane Japana Icunori Onodera rekao je da će ta zemlja nabaviti krstareće rakete srednjeg dometa, koje se lansiraju iz vazduha, a koje će služiti za odbranu zemlje.

Rojters navodi da su rakete u mogućnosti da pogode Severnu Koreju i da je reč o kontroverznoj nabavci onoga što će biti municija s najvećim dometom te zemlje, koja se odrekla prava na rat.

Ipak, japanski ministar nije pomenuo Severnu Koreju kada je objavio planiranu nabavku već je rekao da su nove rakete namenjene za odbranu, dok se Japan još oslanja na SAD kako bi napao baze neprijatelja.

Onodera je rekao da Japan planira da kupi projektile koje je razvila norveška kompanija za odbranu i vazduhoplovstvo "Kongsberg", a čiji je domet 500 kilometara.

Druga vrsta raketa može da pogodi metu na 1.000 kilometara udaljenosti.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво