Izrael odgovorio na napad iz Pojasa Gaze

Izraelska vojska saopštila je da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na projektile ispaljene sa tog područja.

U saopštenju izraelske vojske navodi se da je jedan projektil eksplodirao ranije danas u južnom Izraelu, dok su dva projektila prethodno lansirana iz Gaze, ali su oni kratko leteli i pali na palestinsku teritoriju, prenosi AP.

Kako se navodi, tenk i avioni pogodili su dva vojna položaja u Gazi.

U saopštenju stoji i da vojska Izraela smatra palestinsku islamsku grupu Hamas odgovornom za bilo kakvu vatru iz Pojasa Gaze.

Do pograničnog nasilja dolazi dan nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim kao izraelsku prestonicu, a lider Hamasa Ismail Hanijeh pozvao je Palestince na novi ustanak protiv Izraela posle Trampovog proglašenja.

Ranije večeras, izraelski mediji javili su da su dve rakete ispaljene u pravcu Izraela iz Pojasa Gaze i da su sletele unutar te teritorije.

Zvuk sirene, upozoravajući na rakete, začuo se u južnom izraelskom gradu Aškelonu i izraelskim naseljima severno od priobalne enklave, objavio je list Haarec.

Rakete su ispaljene usred sukoba u Gazi, na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu u trenutku kada Palestinci protestuju protiv odluke SAD da priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, navodi list.

broj komentara 0 pošalji komentar